Grevele din industria petroliera au inchis sute de benzinarii din Franta

_89765475_francegasstrike

Sute de stații de benzinărie franceze au fost închise în urma protestelor sindicale care au blocat rafinariile de petrol. Aproximativ una din 20 de benzinării a rămas fără combustibil în întregime și sute dintre acestea s-au confruntat cu unele lipsuri, a declarat guvernul. Muncitorii au blocat duminica rafinăriile de petrol franceze și depozitele, în semn de protest față de controversatele reforme ale muncii.

Prim-ministrul Manuel Valls, a afirmat că Franța a avut rezerve suficiente pentru a face față blocajului. “Avem situația sub control deplin. Cred că unele dintre rafinăriile și depozitele care au fost blocate sunt deblocate sau vor fi în orele sau zilele următoare”, a spus acesta.

Dintre cele 12.000 de stații de benzinărie în Franța, 820 au ramas complet fara combustibil duminică și alte 800 nu aveau cel puțin un tip de combustibil, a declarat ministrul transporturilor, Alain Vidalies.

Protestatarii au blocat livrările pentru cel puțin patru din opt rafinarii din Franța , ca reacție la noile legi ale muncii, care fac mai ușor pentru angajatori sa angajeze si sa concedieze personalul. Guvernul a impins penru proiectul de lege al muncii, pe 10 mai, fără un vot parlamentar. O grevă prelungită la rafinăriile franceze în 2010, a dus la o saturare de petrol în Europa și a provocat inchiderea a mii de statii de benzinarie.

http://www.bbc.com/news/business-36353099

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − 52 =