Grevele din sectorul public afectează școlile și serviciile din Marea Britanie

_53779653_012340568-1

Grevele din sectorul public afectează școlile și serviciile din Marea Britanie
Sute de mii de oameni participă la mitinguri și marșuri în Marea Britanie, ca parte a unei zile coordonată de către sindicatele de servicii publice.

Profesori, pompieri și lucrători ai consiliului sunt printre cei care au aderat la greva, ca urmare a disputei cu guvernul din cauza reducerilor salariale şi ale pensiilor. Un purtător de cuvânt al guvern a declarat că “majoritatea” muncitorilor din sectorul public s-au prezentat la muncă și “aproape toate serviciile publice cheie funcţionează ca de obicei”.
Acesta a mai spus că o cincime a funcționarilor publici – mai mult de 90.000 de muncitori – au fost în grevă, 717 centre de lucru nu au fost afectate, iar “majoritatea” școlilor din Anglia și Țara Galilor au fost deschise.

Asociația Guvernului Local a declarat în jur de 95% din personalul de consiliu s-a prezentat la locurile de munca in Anglia, Tara Galilor si Irlanda de Nord.
Mii de elevi au fost afectati, deoarece aproximativ 6.000 de școli din Anglia au fost închise, spune Departamentul pentru Educație. Biroul Cabinetului a descris acțiunea drept “iresponsabilă”.
http://www.bbc.com/news/uk-28240683

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 3 =