Grevele GDL înghit profitul Deutsche Bahn

3pn32435

Grevele GDL înghit profitul Deutsche Bahn

Va scrie Deutsche Bahn în acest an cifre negative? Directorul financiar Lutz prevede acest rezultat ca fiind posibil. Iar vinovații de acest lucru s-au și găsit deja: GDL. Grevele lor au costat foarte mult concernul, potrivit lui Lutz.

Costurile grevelor mecanicilor de locomotivă GDL amenință profitul Deutsche Bahn din acest an și s-ar putea să determine compania să înregistreze pierderi în exercițiul financiar curent. Acest calcul este făcut de Chief Financial Officer-ul de la Deutsche Bahn, pe nume Richard Lutz, pentru ziarul Welt.

Grupul de stat a realizat în anul 2014 un profit înainte de taxe și dobânzi de 2,1 miliarde de euro.
Cu toate acestea, el trebuie să achite aproximativ 800 de milioane de euro ca plată a dobânzilor pentru datoria de aproximativ 17 miliarde de euro. De asemenea, 200 de milioane de euro a plătit taxe și alte 700 de milioane de euroo dividende către guvernul federal.

Iar potrivit lui Lutz acum apar presiuni suplimentare. La sfârșitul anului 2014, când au fost însumate toate costurile și cheltuielile, au mai rămas în casierie 288 milioane de euro, calculează CFO-ul Deutsche Bahn. Iar acest așa-zis profit este mai redus decât costurile provocate până acum de grevele sindicale. Grevele mecanicilor de locomotivă membri ai GDL au costat deja peste 300 de milioane de euro din toamna trecută și până în prezent, mai adaugă Lutz.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/GDL-Streiks-fressen-Bahn-Gewinn-auf-article15202816.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − = 19