Grijile față de Apple afectează furnizorii

32920915-1Un raport din Japonia privind o reducere a producției la Apple are grijă ca piețele să devină nesigure. Nu doar acțiunile Apple au de suferit, ci și documentele multor furnizori ai companiei americane, chiar și unii germani.
Un raport din presă cu privire la o reducere a producției de Apple iPhones 6S și 6S Plus a pus mare presiune pe acțiunile firmelor furnizoare pentru concernul american.

Conform raportului ziarului japonez Nikkei, pe bursa de la Tokyo documentele mai multor producători japonezi de electronice au pierdut din valoare. Ziarul a raportat că Apple vrea să reducă producția de smartphone-uri în primul trimestru din anul 2016 cu 30%.

Acțiunile Sharp, care printre altele produce și ecrane cu cristale lichide, a pierdut 2,5 procente, iar cei de la Japan Display 2,9 procente. De asemenea hârtiile de valoare ale celor de la TDK, producător de componente electronice și medii de stocare, au scăzut cu patru procente. Însăși acțiunile Apple au scăzut cu peste două procente.

Nici piața germană de componente electronice nu a fost ferită de repercusiuni: acțiunile producătorului germano-britanic de cipuri, Dialog Semiconductor, a pierdut în indexul tehnologic peste cinci procente până la prânz.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Sorge-um-Apple-belastet-Zulieferer-Aktien-article16703976.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2