Grindeanu a anunţat noile nominalizări din Executiv: Toader la Ministerul Justiţiei, Petrescu la Ministerul Mediului de Afaceri, Plumb la Ministerul Fondurilor Europene, Tudose la Ministerul Economiei

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat miercuri noile nominalizări din Executivul pe care îl conduce, respectiv: Tudorel Toader (Justiţie), Mihai Tudose (Economie), Rovana Plumb (Fonduri Europene) şi Alexandru Petrescu (Mediu de Afaceri).

Grindeanu a precizat că propunerile de miniştri au primit un vot unanim în CEXN al PSD şi că au rezultat în urma discuţiilor pe care le-a avut cu cei pe care “îi viza” , dar şi a consultărilor “dese” cu conducerea partidului.

Grindeanu: Prin numirea Rovanei Plumb la Fondurile europene am vrut să întărim echipa.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că prin propunerea ca Rovana Plumb să preia ministerul Fondurilor europene s-a dorit cooptarea în Guvern a unui membru de partid cu greutate şi cu experienţă în gestionarea unui minister, care să ducă la întărirea echipei guvernamentale.

„Justificarea pe care o avem, de exemplu, pentru schimbarea de la ministerul Fondurilor Europene – dar precizez, doamna Mihaela Toader rămâne în echipă, face parte din echipă – este dată de ceea ce noi considerăm prioritate pentru guvernarea noastră, anume atragerea de fonduri europene”, a spus Grindeanu.

„Am vrut să întărim echipa prin cooptarea unui membru de partid cu greutate politică, cu experienţă în gestionarea unui minister”, a adăugat premierul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =