Gripa aviară se extinde în Germania

b32425c3f828e0522d844c6420cf06d7

Descoperirile din Germania se înmulțesc: la tot mai multe păsări sălbatice omorâte se identifică  gripei aviare. Personalul de criză se reunește încă o dată. De multă vreme este în vigoare o obligație de introducere în carantină în funcție de situația de risc.

Gripa aviară se extinde în Germania. Patogenul foarte contagios cu nume de cod H5N8 este potrivit datelor de la Institutul Friedrich-Loeffler (FLI) identificat pe insula Riems a mai fost confirmat între timp în unsprezece landuri germane, în două dintre ele – Mecklenburg-Vorpommern și Schleswig-Holstein au fost afectate și păsări de curte. Astfel că extinderea patogenului are o dinamică pronunțată în prezent, ne împărtășește institutul într-o analiză actualizată de risc.

După ce inițial doar nordul și sudul Germaniei au fost afectate, s-au înmulțit descoperirile din restul Germaniei. În această marți ar trebui să se constituie din nou corpul de criză, care va fi format din reprezentanți ai guvernului și ai landurilor, medici veterinari și experți.

De asemenea, pe ordinea de zi s-ar putea afla și o posibilă obligație de carantinare la nivel naționale. Ministrul Federal al Agriculturii, Christian Schmidt (CSU), a decis să facă pregătirile pentru o astfel de măsură. Se ia foarte în serios această extindere a gripei aviare în Germania.

http://www.n-tv.de/wissen/Vogelgrippe-breitet-sich-in-Deutschland-aus-article19146871.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 48 = 53