Grupul euro se pregătește de Grexit

3pzn3643

Grupul euro se pregătește de Grexit

Mult timp nimeni nu a vrut să vorbească deschis despre creditorii Greciei. Dar acum deja se fac pregătiri pentru cazul unui faliment național grecesc. Ei pot însă să mai primească o șansă.

În criza financiară a statului grec țările euro se pregătesc pentru un eșec al tuturor negocierilor privind salvarea țării puternic îndatorate. În același timp, negociatorii și-au reafirmat voința de a identifica soluții. Conform informațiilor oferite de Suddeutsche Zeitung, partenerii euro convin pentru un plan de urgență.

După cum raportează revista, o întâlnire specială a șefilor de stat și de guverne la Bruxelles va avea loc, dacă miniștrii de finanțe nu vor avea câștig de cauză joi în încheierea unui acord. Planul prevede ca la sfârșitul săptămânii să se pregătească controlul asupra traficului financiar dintre Grecia și Europa, pentru a se preîntâmpina un haos bancar. Astfel de scenarii sunt deja discutate la Bruxelles de o lungă perioadă de timp.

Pentru aceasta, băncile din Grecia vor rămâne câteva zile închise. După redeschiderea acestora vor putea fi efectuate retrageri zilnice limitate de la bancomate și plăți electronice de asemenea limitate pe piața internă și interzise către străinătate. Aceste controale ale capitalului sunt utilizate pentru a preveni decapitalizarea băncilor și scurgerea în masă a bancnotelor către străinătate. Aceste măsuri au fost introduse pentru prima dată în anul 2013 în Cipru, când statul a încercat un program de salvare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Eurogruppe-bereitet-sich-auf-Grexit-vor-article15307081.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 3