Grupul euro trimite semnale pozitive către Atena

0337ce6c5860eeab03ade0059242b981

Conflictul cu Grecia privind suspendarea datoriilor sale este la un pas de aprobare. Grecia ar putea să se aștepte deja la o decizie favorabilă, anunță pe Twitter președintele grupului Euro, Jeroen Dijsselbloem. Ca motiv el a spus că ar fi primit o scrisoare a Ministrului Grec de Finanțe, în care acesta mărturisește că este dedicat acordurilor anterioare.

Premierul elen, Alexis Tsipras, și-a asigurat recent furia creditorilor când a decis să efectueze plăți către pensionarii nevoiași și să amâne planificata majorare de TVA pentru insulele grecești. La inițiativa Germaniei, acești pași au determinat suspendarea tăierii de datorii pentru Grecia. După datele preluate din cercuri din zona euro, grupul euro se va decide cu privire la această problemă doar în luna ianuarie a anului viitor.

Partenerii euro s-au pus de acord cu Grecia la mijlocul anului 2015 cu privire la un al treilea pachet de ajutor în valoare de până la 86 de miliarde de euro. În luna mai miniștrii de finanțe din zona euro au decis să mai reducă din presiunea asupra Atenei, prin tăierea pe termen scurt a o parte din datorii. Se va vorbi la finalul programului de ajutor, de la mijlocul anului 2018, despre tăieri suplimentare de datorii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Eurogruppe-sendet-positive-Signale-an-Athen-article19409281.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − 48 =