GSK amendat pentru acordurile cu competitorii

_88232153_hi018474698

Compania farmaceutică GlaxoSmithKline (GSK) și câteva companii producătoare de medicamente generice s-au confruntat cu amenzi pentru că au fost anti-competitive.

Autoritatea în domeniul Concurentei și Pieței (CMA), spune că GSK a făcut mai mult de 50 milioane de lire în plăți către companii care fac versiuni generice ale medicamentelor anti-depresive Seroxat pentru a le întârzia venirea la piață. GSK a primit o amendă în valoare de 37,606,275 de lire, iar firmele generice trebuie să plătească 7.4 milioane de lire.

Celelalte companii amendate au fost Generics UK, Merck, Alpharma, Actavis UK si Xellia Pharmaceuticals. CMA a constatat că, între anii 2002 și 2004, GSK a încheiat acorduri cu concurentii săi, plătindu-i pentru a preveni aducerea pe piată a versiunii generica a Seroxat, numită paroxetina. În plus față de plățile în numerar, CMA a declarat că intelegerile au permis concurenților să scoată pe piata cantități mici de paroxetină în loc de GSK, transferând o parte din profituri la producatorii de medicamente generice, fără a crește concurența.

CMA a subliniat că, după ce paroxetina generică a intrat pe piața în mod corespunzător, la sfârșitul anului 2013, prețurile medii pentru medicamente au scăzut cu mai mult de 70% în doi ani.

http://www.bbc.com/news/business-35557558

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 + = 63