“Guided Meditation VR” se folosește cu succes de playback-ul 5K de pe Oculus Go

Anul acesta CTO-ul John Carmack de la Oculus a dezvăluit o nouă tehnică de redare a videoclipurilor concepută pentru a aduce materialul video de rezoluție înaltă pe căștile mobile precum Oculus Go.

Oculus a lansat o mostră a sistemului, iar dezvoltatorul Cubicle Ninjas a văzut o oportunitate perfectă pentru a adapta codul la aplicația lor Guided Meditation VR, rezultând într-o experiență vizuală mult îmbunătățită.

În timp ce Guided Meditation VR este randat în timp real pe căștile tethered care sunt ajutate de PC cu suficientă putere de procesare, versiunea mobilă a aplicației pentru Oculus Go se bazează în schimb pe capturi video 360 ale mediilor virtuale. Materialul video 360 de grade monoscopic este o adaptare a randărilor 3D în timp real și de rezoluție înaltă ce se regăsesc pe versiunea de PC, ceea ce face mult mai dificil să ne pierdem în peisajele foarte frumoase ale aplicației.

Dar apoi a apărut o nouă metodă de a reda conținut video 360 pe Oculus Go. Dezvoltat de CTO-ul Oculus John Carmack, cu obiectivul de a livra conținut de calitate ridicată, tehnica implică randarea unor fâșii individuale de material video de rezoluție ridicată, în funcție de locul în care se uită utilizatorul. Această tehnică face ca puterea de decodare a dispozitivului să fie pusă la lucru acolo unde contează mai mult (unde utilizatorul se uită) în loc să se împrăștie uniform peste tot.

Tehnica a fost foarte potrivită pentru puncte de vedere statice, precum cele din Guided Meditation VR, iar dezvoltatorii s-au pus la lucru pentru a adapta în aplicație codul-mostră pus la dispoziție de Carmack.

Rezultatul este un salt major în fidelitate vizuală pentru scenele serene din Guided Meditation VR, care sunt actualizate încet pentru noul format. Nu doar că noua abordare aduce formatul 3D în discuție, dar scenele acum arată acum aproape ca și cum ar fi fost randate în timp real, cu excepția graficii pe care Oculus Go nu poate spera să o ofere cu puterea sa limitată de procesare.

https://www.roadtovr.com/guided-meditation-vr-makes-great-use-carmacks-5k-vr-video-player-oculus-go/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 8