Guvernatorul Băncii centrale din Bangladesh a demisionat în urma unui atac cibernetic

_88686926_001034156-1

Guvernatorul Băncii centrale a Bangladesh-ului, Atiur Rahman, a demisionat după ce hackerii au furat mai mult de 100 de milioane de dolari din rezervele valutare ale țării. Rahman şi-a prezentat demisia în faţa prim-ministrului Sheikh Hasina după ce s-a anunţat ca hackerii necunoscuți au furat banii din contul băncii cu Federal Reserve Bank din New York. Furtul a avut loc în februarie, dar Rahman nu a spus guvernului. Ministrul de finante A M A Muhith a declarat că a aflat despre atac din rapoartele de presă.

Potrivit rapoartelor din presă citând oficiali bancari, banda din spatele atacului a utilizat acreditări furate pentru a ordona transferuri de numerar. Dacă toate cererile au plecat necontestate, banda ar fi scăpat cu aproximativ 1 miliard de dolari. Cu toate acestea, transferurile s-au oprit atunci când volumul de cereri a ridicat suspiciuni pentru alte bănci.

Pentru a comite atacul, gasca a studiat procesele interne ale băncii centrale a Bangladesh-ului, astfel încât ar putea reprezenta în mod convingător în calitate de funcționari atunci când solicită transferurile. Cu toate acestea, numărul mare de tranzacții și o greșeală de ortografie a ajutat personalul băncii să intre in alerta de furt. Greșeala de ortografie în numele unui beneficiar de fonduri a condus Deutsche Bank, să solicite clarificări de la banca centrală, care apoi sa oprit tranzacția.

Aproximativ în același timp, Federal Reserve Bank din New York, a avertizat banca centrală Bangladesh la o serie de cereri suspecte de a transfera bani. Banii pe care hackerii i-au furat au ajuns în conturile din Sri Lanka și Filipine. O parte din acestia au fost recuperati din Sri Lanka, dar restul au fost spălati prin intermediul cazinourilor din Filipine. Banca centrală a a anuntat că lucrează cu autoritățile de acolo pentru a recupera suma rămasă.

http://www.bbc.com/news/business-35809798

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + = 15