Guvernatorul Georgiei respinge proiectul de lege privind libertatea religioasă

_88974734_92063f90-eb3d-4350-974e-8d4dea98606b

Guvernatorul din statul american Georgia a respins proiectul de lege privind “libertatea religioasă”, după ce s-a confruntat cu presiuni.Proiectul de lege ar fi permis organizațiilor religioase să refuze serviciul persoanelor gay și transsexuali. Disney, Liga Națională de Fotbal, Coca-Cola și alții au amenințat ca isi vor retrage afacerile din stat. Dreptul de veto vine deoarece alte state din SUA au adoptat legi similare care limitează drepturile homosexualilor.

“Eu cred că este o chestiune de caracter pentru statul nostru”, a declarat guvernatorul Nathan Deal. “Nu cred că trebuie să facem discriminari pentru a proteja comunitatea bazată pe credința în Georgia.”

Parlamentarii republicani au declarat ca proiectul de lege ar proteja oamenii religioși care cred ca deservind homosexuali si transsexuali incalca convingerile lor. De asemenea, proiectul de lege i-ar proteja pe cei care nu doresc să efectueze căsătoriile gay, şi pe cei care nu vor participa la nunți bazate pe convingeri religioase.

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-35912227

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 9 =