Guvernele sunt prea concentrate pe reducerile bugetare

Snapshot 2015-10-27 13-25-25

Ca președinte al US Federal Reserve în perioada prăbusirii și Marii Recesiuni, Ben Bernanke este bancherul cel mai influent al epocii noastre. Deci, contează că acesta spune că politicienii occidentali au aşteptat prea mult de la băncile centrale în ultimii ani, și că guvernele au fost prea obsedate de reducerile bugetare.

Într-un interviu acordat BBC News, acesta a delarat că administrațiile din SUA, Marea Britanie și zona euro au intrecut austeritatea, cu consecința că Fed, Banca Angliei și Banca Centrală Europeană au fost obligate să se angajeze într-un stimul monetar extrem – reduceri ale ratelor dobânzilor la aproape zero și impuls economic prin relaxarea cantitativă – pe care mulți le văd ca fiind periculoase.

În remarcile care vor alimenta dezbaterea intensă între partidele din Marea Britanie pe austeritate, acesta a declarat: “Cred că politicienii au fost prea concentrati pe reduceri bugetare pe termen scurt, în toate aceste țări importante [SUA, Marea Britanie și Europa]” .

Ben Bernanke se află în Marea Britanie pentru a promova cartea sa despre cei opt ani de presedintie la Fed ‚’’The Courage to Act’’.

http://www.bbc.com/news/business-34643363

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 42