Guvernul german abordează tema salariilor managerilor

Diferențele dintre salariile managerilor și cele ale angajaților dă de lucru partidelor germane de la guvernare. Ministrul Federal al Justiției, Heiko Maas, este pentru limitarea salariilor forțelor din conducere, la fel ca și restul partidului. El pledează și pentru cote între salariile de bază și bonificații.

În discuția privind intervenția statului în salarizarea managerilor germani Ministrul Federal al Justiției, Heiko Maas sprijină cerința facțiunii SPD, care cere o diferență mai mică între angajații de top și media angajaților dintr-o companie. Este nevoie de limitarea salarizărilor și diferențelor dintre directori și salariile medii ale angajaților, spune politicianul SPD pentru presă.

Cerințele legale clare privind mărimea salariilor managerilor nu sunt o chestiune de invidie, ci de dreptate și corectitudine, spune ministru. Dacă cotele și bonificațiile în valoare totală de miliarde de euro sunt plătite chiar dacă profiturile scad sau dacă angajați din firmă sunt trimiși acasă, acest lucru provoacă furie pe bună dreptate.

Facțiunea SPD a anunțat că va emite în luna martie un proiect de lege privind acest subiect. Maas a spus pentru grupul de presă Funke că el sprijină acest lucru foarte deschis. Chiar și facțiunea vorbelte despre un salar maxim legal și diferențe maximale între salariile directorilor și salariul mediu al angajaților din aceeași companie. Ei vor de asemenea ca salariile de peste 500.000 de euro să nu mai poată fi scutite de nici un fel de taxe.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Regierung-geht-Thema-Managergehaelter-an-article19703583.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − 39 =