Guvernul britanic a strâns 750 milioane de lire din Royal Mail

royal-mail-shares-uk-treasury

Guvernul britanic a strâns 750 milioane de lire din vânzarea a 15% din actiunile Royal Mail

Guvernul britanic a strâns 750 de milioane de lire sterline din vânzarea a jumatate din participaţia sa totală de 30% în Royal Mail la prețul inițial al ofertei publice de 330p pe acțiune. Secretarul de afaceri, Sajid Javid a declarat că prețul a fost mai bun pentru contribuabil, iar banii vor fi utilizati pentru a ajuta la reducerea deficitului guvernului.

Guvernul britanic a mai spus că nu vede niciun motiv politic pentru a mai menţine participatia de 15% rămasă în Royal Mail. “Royal Mail a demonstrat că poate prospera în sectorul privat. Are acum posibilitatea de a accesa fondurile de care are nevoie pentru a se asigura că are un viitor durabil și se poate adapta la schimbările din piața serviciilor poștale”, a mai spus Javid.

Cancelarul George Osborne a făcut public planul de a vinde participaţia Guvernului în Royal Mail la discursul său anual din Mansion House: “Vrem să ajutăm Royal Mail să atragă mai multe investiții, iar banii pe care îi ridicăm în schimb îi vom folosi pentru a achita datoria națională.’’

http://www.ibtimes.co.uk/uk-government-raise-750m-after-15-stake-sale-royal-mail-1505563

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 45