Guvernul britanic ia în considerare subvenții pentru biciclete electrice

 

Potrivit unui raport publicat în ziarul The Guardian, guvernul britanic ar avea intenția de a subvenționa achiziția unei biciclete electrice, lucru care ar determina mai mulți oameni să meargă pe bicicletă. În același timp există o dorință de a vedea tot mai multe biciclete de marfă care livrează colete, în special de la comercianții online, în locul dubițelor cu motoare diesel pe care le vedem în prezent.

Nu există în prezent nici un fel de subvenții guvernamentale pentru biciclete electrice, dar Ministrul Britanic al Transporturilor, Jesse Norman, a declarat pentru ziar că s-au făcut eforturi în acest sens, estimările nu se cunosc încă. Dar se ia în considerare o astfel de măsură.

Norman a militat de asemenea pentru livrarea coletelor de mici dimensiuni cu biciclete de marfă asistate de motoare electrice. Bicicletele electrice au un potențial interesant pentru a parcurge ultimiii kilometri din lanțul de aprovizionare.

Un raport întocmit în 2015 de European Cycling Logistics Federation a descoperit că aproximativ un sfert din toate călătoriile motorizate efectuate cu scopul livrării de colete și peste jumătate din călătoriile motorizate private sau comerciale asociate cu transportul de bunuri ar putea face tranziția către biciclete de marfă.

http://ebiketips.road.cc/content/news/government-considers-subsidies-for-e-bikes-690

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =