Guvernul federal dă amânare pentru Air Berlin

2eb354ba80061c351cb70194f8fd1e49
O gură de aer pentru Air Berlin și Etihad. Ambele linii aeriene vor putea să continue cu introducerea unui cod comun de zboruri. Ministrul federal al transporturilor oferă o amânare pentru companii.

Guvernul federal a mai aprobat controversata utilizare comună a codurilor de zbor pentru Air Berlin și a partenerului său arab, Etihad, până la mijlocul lunii ianuarie. Cele 31 de rute disputate sunt permise pentru Etihad Airways până la data de 15.01.2016, a spus vineri seara un purtător de cuvânt.

Pentru justificare s-a spus că nu se dorește ca, clienții care au cumpărat deja bilete să fie afectați. Companiile aeriene au acum timp pentru a găsi o soluție de organizare. Conexiunile sunt acoperite din punct de vedere al ministerului, de acordul dintre Germania și Emiratele Arabe Unite.

Anterior Curtea Administratirvă de la Braunschweig a stabilită că Biroul Federal pentru Trafic Aerian (LBA) este deja obligat să amâne modificarea planului de zbor de la Etihad și a serviciului de code-share, până la data de 8 noiembrie 2015, spune președintele curții, Wolfgang Bartsch. Compania aeriană arabă a aplicat pentru o cerere care să protejeze zborurile comune cu Air Berlin. Guvernul Federal negociază în prezent cu Emiratele Arabe Unite, în ce măsură zborurile pot continua să fie oferite. Calendarul de iarnă începe duminica.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bund-gibt-Air-Berlin-Aufschub-article16203196.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1