Guvernul federal german construiește autostrăzi pentru biciclete

De ani de zile traficul de biciclete câștigă tot mai multă importanță peste tot în Germania. Dar infrastructura a rămas în urmă în multe regiuni. Guvernul federal german vrea să rezolve aceste probleme. Biciciliștii vor primi tot mai multe “autostrăzi” proprii.

Guvernul federal german vrea să dezvolte traficul de biciclete pentru navetiști, prin introducerea de noi căi de rulare. Prima dată guvernul federal a cerut anul trecut ca construcția de noi piste de biciclete să fie sprijinită cu o sumă suplimentară de 25 de milioane de euro, spune secretarul german de stat pe probleme de transport, Norbert Barthle, pentru “Rheinischen Post”. Aceste căi de rulare sunt practic autostrăzi miniaturizate pentru biciclete, care funcționează fără semafoare sau intersecții, deci navetiștii sau studenții pot ajunge mult mai repede la job sau la cursuri.

Pentru a sprijini și mai mult straficul de biciclete, guvernul federal a majorat cuantumul fondurilor alocate pentru piste de biciclete de la 60 de milioane la 100 de milioane de euro pe an, spune Barthle. Bicicleta are parte de un adevărat boom în Germania cu ocazia aniversării a 200 de ani de existență. Oamenii redescoperă bicicleta și o văd ca pe o alternativă reală a automobilului, care are de suferit de pe urma blocajelor și a aglomerației.

Luni a început la Mannheim cea de-a cincea ediție a Congresului Național pentru Trafic pe Bicicletă, care este patronat de Ministerul Federal al Transporturilor. Experții din domeniu care vin din străinătate sau de pe plan local vor prezenta concepte alternative pentru o infrastructură modernă pentru biciciclete în orașe.

http://www.n-tv.de/auto/Bund-setzt-auf-Radschnellwege-article19777042.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2