Guvernul federal german vrea să interzică grâul american

RTX1BQX6

Pe un câmp din statul american Washington au fost descoperite plante dintr-o varietate de grâu manipulată genetic și neautorizată. În timp ce autoritățile de la Berlin vor să vadă ce este de făcut, țara ar putea introduce o interdicție temporară la import.

Ministerul federal al agriculturii din Germania are în vedere momentan introducerea unei interdicții la import pentru grâul de proveniență americană, datorită descoperirii unor plante modificate genetic. Acest lucru a fost confirmat de către un purtător de cuvânt. Dar cu toate acestea, decizia nu este una definitivă. Astfel că Statele Unite ale Americii au informat la sfârșitul lunii iulie că pe un câmp necultivat din statul american Washington ca au fost găsite 22 de plante modificate genetic.

După cum raportează cei de la Spiegel în noua lor ediție, plantele au fost modificate genetic pentru a le face rezistente la pulverizarea cu glifosat. Această varietate de grâu nu a fost niciodată aprobată de guvernul american. Concernul american Monsanto a dat publicității faptul că plantele provin dintr-un experiment vechi al companiei. Japonia dorește să impună de asemenea o interdicție la import pentru grâul american.

Comisia UE a cerut astfel autorităților americane să prezinte o procedură de testare corespunzătoare. Reprezentatul verzilor în Bundestag pe probleme de inginerie genetică, Harald Ebner, a cerut o interdicție la nivelul întregii Uniuni Europene pentru cultivarea plantelor modificate genetic. Interdicțiile naționale nu sunt suficiente, pentru că granițele statelor nu opresc traficul european de bunuri sau plante. De asemenea, efectuarea de experimente științifice în acest scop ar trebui să fie interzisă, consideră acesta.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bundesregierung-prueft-Verbot-fuer-US-Weizen-article18358946.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − 28 =