Guvernul federal german vrea să interzică pescuitul în Marea Nordului

66882495

Marea Nordului este un ecosistem fragil, iar pescuitul excesiv dintr-o singură specie poate să provoace un efect de domino dezastruos. Ministrul federal al mediului din Germania, Barbara Hendricks, pledează pentru zone de protejare a speciilor, iar ea susține că dintr-o astfel de măsură ar putea profita chiar și pescarii.

Pentru protejarea speciilor de animale amenințate, guvernul federal german planifică protejarea anumitor zone din Marea Nordului prin interzicerea pescuitului industrial pe tot parcursul anului. Ministrul federal al mediului, Barbara Hendricks, a declarat pentru ziarele grupului de media Funke, că este nevoie de limitări pentru ca păsările marine, peștii și balenele să poată trăi pe termen lung în Marea Nordului. De asemenea, în anumite zone vor fi interzise în special metodele de pescuit ce implică plase sau traule de mare adâncime.

Este bine pentru natură și este bine chiar și pentru pescari, dacă vor exista zone de protecție, în care efectivele de pești să se poată reface, este de părere Hendricks. Potrivit raportului, guvernul federal are în vedere trimiterea planurilor sale și către alte țări membre UE, care practică pescuitul în Marea Nordului, cum ar fi Danemarca, Olanda, Marea Britanie, Belgia sau Franța. Aceste state trebuie să fie de acord cu propunerile.

Membri UE s-au pus de acord în decembrie 2015 referitor la cotele de pescuit pentru Marea Nordului. Astfel că pescarii au voie să prindă cu 36% mai mulți pești decât în 2015, cu 19% mai multă cambulă, 16% mai mult hering și cu 15% mai mult cod. Cota de somon rămâne practic neschimbată, iar în cazul macroului cantitățile maxime admise au scăzut cu 14%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bund-will-Fangverbote-in-Teilen-der-Nordsee-article17293446.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 54