Guvernul federal vrea să păstreze toate joburile Opel

Fix 18.000 de locuri de muncă de la Opel vor fi păstrate chiar și după o posibilă preluare a constructorului auto german de către concernul francez PSA. Acest obiectiv a fost fixat de guvernul federal. Sindicatele cred însă că influența acestuia este limitată.

Guvernul federal german speră ca preluarea planificată a companiei Opel de către constructorul auto francez PSA să se efectueze fără pierderi de joburi. Obiectivul este ca toate locațiile și locurile de muncă să fie păstrate, spune coordonatorul Opel și secretar economic, Matthias Machnig (SPD), pentru Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung. El a subliniat că există în vigoare un acord operațional, care garantează locațiile și locurile de muncă până în anul 2020.

Concernul mamă al Opel, General Motors din SUA și PSA care deține mărcile Peugeot, Citroën și DS au anunțat marți că vor să negocieze cu privire la schimbarea proprietarului Opel, pentru a reduce din deficitul înregistrat de afacerile europene ale GM. Vestea a provocat un val de îngrijorare în Germania, pentru că angajații se tem pentru joburile lor. În toată Europa constructorul deține 35.600 de angajați, din care 18.000 doar în Germania.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bundesregierun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 3 =