Guvernul francez şi-a anunţat demisia, preşedintele cere formarea unui nou guvern

_77161994_023621451-1

Guvernul francez şi-a anunţat demisia, preşedintele cere formarea unui nou guvern
Președintele francez Francois Hollande a ordonat PM Manuel Valls, să formeze un nou guvern, după ce doi miniștri au criticat politicile de austeritate. Luni, premierul francez, Manuel Valls a prezentat preşedintelui francez, Francois Hollande, demisia guvernului său, însă Hollande ia cerut imediat să înființeze un nou executiv. Ministrul Economiei Arnaud Montebourg și ministrul Educației, Benoit Hamon sunt de așteptat să-și piardă locurile de muncă. Aceştia au criticat economia Guvernului, considerând că acesta nu încurajează creşterea economică.

O sursă prezidențială a declarat că decizia premierului Valls a fost o chestiune de “consens absolut” între președintele Hollande și prim-ministru. Francois Hollande a trimis un mesaj clar: disidenți din interiorul partidului nu vor fi tolerati în acest moment economic dificil. Demisia guvernului vine după ce ministrul economiei, de stânga, a făcut apel la adoptarea de noi politici economice și a pus sub semnul întrebării ceea ce el a calificat drept ‘obsesia’ Germaniei față de rigoarea bugetară.

Arnaud Montebourg, ​​este pe aripa stângă a socialiștilor francezi și a militat împotriva globalizării. Sâmbătă, acesta a declarat pentru ziarul Le Monde că Germania a fost prinsă într-o politică de austeritate pe care a impus-o în Europa. La inceputul acestei luni, guvernul francez a recunoscut că ar fi imposibil să se ajungă la o prognoză de creștere anterioară de 1%.
http://www.bbc.com/news/world-europe-28924279

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + = 18