Guvernul german atrage mai mulți bani de la investitori

imago62531841h

Peste șase miliarde de euro trebuie guvernul federal să cheltuie pentru finanțarea costurilor ocazionate de găzduirea refugiaților. Acești bani lipsesc cu desăvârșire. Astfel că guvernul federal trebuie să calculeze în anul 2016 mai mulți bani în categoria credite.

Ministrul federal de finanțe din Germania, Wolfgang Schäuble, vrea ca în anul 2016 să atragă semnificativ mai mulți bani de la investitori. Emisiunea de obligațiuni de stat și alte documente similare ar trebui să verse până la 214,5 miliarde de euro în trezoreria statului, după cum anunță agenția finaciară însărcinată cu administrarea datoriilor.

În acest an care se apropie de sfârșit au fost adunate 186,5 miliarde de euro și astfel pentru prima dată din 2002 și până astăzi, mai puțin de 200 de miliarde. În anul 2014 au fost adunate de la investitori 212 miliarde de euro. În anul 2009 guvernul a fost forțat de criza economică globală să se împrumute cu 334 miliarde de euro și acel an a stabilit recordul de capital proaspăt atras.

Un motiv pentru majorarea sumei anul viitor este criza refugiaților. Mai bine de șase miliarde de euro au fost luați din rezerve, pe care guvernul vrea să îi pună înapoi după ce îi va utiliza pentru acoperirea cheltuielilor cu refugiații. Se mai adaugă datorii vechi, care trebuiesc de asemenea refinanțate.

Guvernul federal stă pe un munte de datorii de 1,1 triliarde de euro și anul viitor va plăti cu trei miliarde de euro mai mult pentru credite vechi față de anul 2015.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bund-holt-mehr-Geld-von-Investoren-article16580861.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 6