Guvernul german cere stații de încărcare pentru mașini electrice

Toată lumea vorbește despre mașini electrice, dar totul este încă foarte vag. Guvernul federal german vrea să transforme vorbele în realitate printr-un program de sprijin. De joi încolo cei interesați pot depune cereri.

Guvernul federal german a aprobat până în prezent ridicarea a  6000 de stații de încărcare pentru automobile electrice. Printre acestea se numără 920 de puncte de încărcare rapidă, raportează “Passauer Neue Presse” citând cifrele Ministerului Federal al Transporturilor. De joi și până la finalul lunii octombrie investitori privați, municipalități și comune pot depune din nou cereri de subvenționare pentru stații de încărcare.

Bani există pentru până la 40% din costurile ridicării unei stații de încărcare, pentru realizarea conexiunii la rețea și montaj. Condiții prealabile sunt, printre altele, ca stațiile să fie accesibile publicului și să fie alimentate cu energie electrică din surse regenerabile. În total se vrea sprijinirea investitorilor pentru ridicarea a 12.000 de stații normale și 1000 de puncte de încărcare rapidă. Bugetul planificat pentru anul acesta este de 100 de milioane de euro. Până acum au fost investiți 27 de milioane.

Potrivit Ministerului Federal al Transporturilor până acum cele mai mari sume au mers către Bayern, Nordrhein-Westfalen, Hamburg, Niedersachsen und Rheinland-Pfalz. Obiectivul programului federal este dezvoltarea unei infrastructuri cuprinzătoare de încărcare, pe care guvernul federal să îl sprijine cu 300 de milioane de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bund-foerdert-Ladesaeulen-fuer-Elektroautos-article20027010.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − = 26