Guvernul german încrezător că Grecia va menține reformele

German Chancellor Merkel talks with Finance Minister Schaeuble prior to vote on the federal budget at Bundestag in Berlin

Guvernul german încrezător că Grecia va menține reformele

Guvernul german se așteaptă ca Grecia să rămână la termenii acordului de salvare UE / FMI după alegerile din 25 ianuarie și la o posibilă schimbare de guvern la Atena, a declarat duminică un purtator de cuvant al cancelarului Angela Merkel. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt Georg Streiter a refuzat sa comenteze în legătură cu un raport publicat în revista Der Spiegel în care Merkel şi-a schimbat punctul de vedere, iar acum crede că zona euro ar putea să facă față la o ieșire a Greciei, dacă este necesar.

“Grecia și-a îndeplinit obligațiile care îi revin din trecut. Guvernul german presupune că va continua să-și îndeplinească obligațiile contractuale față de troica”, a declarat pentru Reuters Streiter.”Fiecare nou guvern trebuie să respecte obligațiile contractuale ale guvernului anterior.”
Ca lider în zona euro, Germania insistă asupra faptului că Grecia trebuie să rămână la un curs de austeritate și să nu renunțe la angajamentele sale – mai ales pentru că nu vrea să deschidă ușa altor probleme.

Der Spiegel a informat sâmbătă că, atât Merkel cât și ministrul de finanțe Wolfgang Schaeuble cred că zona euro a implementat suficiente reforme de la apogeul crizei în 2012 pentru a face o potențială ieșire a Greciei, sau “Grexit”, ușor de gestionat. În plus, zona euro are acum un fond de salvare “efectiv”, a adăugat o altă sursă, Mecanismul european de stabilitate (MES). Marile bănci ar fi protejate de uniunea bancară.

http://www.nytimes.com/reuters/2015/01/04/business/04reuters-eurozone-greece-germany.html?src=busln

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1