Guvernul german se așteaptă la un record de joburi în 2017

86464779

În ciuda unei creșteri economice reduse în comparație cu anul 2016, guvernul federal german estimează că anul acesta vor fi create sute de mii de locuri de muncă. Guvernul lui Merkel păstrează prognoza de conjunctură oferită în toamnă.

Guvernul federal german estimează un număr record de joburi anul acesta, în ciuda unei creșteri economice ceva mai slabe. Numărul de angajați se va majora cu 320.000 de oameni, de la totalul de 43,5 milioane câți erau anul trecut, se arată în actualul raport econimic anual, pe care cabinetul federal l-a prezentat miercuri. Astfel că numărul total al angajaților, cât și cel al angajaților asigurați, va crește la un nivel record.

Economia germană va crește în 2017 doar cu 1,4%, estimează guvernul federal. Astfel că guvernul federal menține aceeași previziune pe care a făcut-o în toamnă. Anul 2016 a fost marcat de o performanță economică de 1,9%.

Declinul din acest an este pus, potrivit specialiștilor, pe seama faptului că sunt mai puține zile lucrătoare. Riscurile, în special cele din mediul economic exterior, sunt în continuare considerabile, se spune într-un raport prezentat de Agenția Germană de Presă. Comerțul mondial rămâne în continuare reținut și ar putea fi afectat de curentul protecționist.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Regierung-erwartet-fuer-2017-Jobrekord-article19635712.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 15