Guvernul german și sprijinirea mașinilor electrice

64430608În guvernul federal german există o dispută pe tema automobilelor electrice. Ministrul economiei, Gabriel, susține că este imperios necesar un program de sprijin pentru acest tip de automobile, dacă guvernul federal vrea să își atingă obiectivele. Ministrul finanțelor, Schäuble, spune că astfel de măsuri sunt fantezie.

Ministrul federal al economiei germane, Sigmar Gabriel, crede că un program de sprijin pentru cei ce doresc să achiziționeze un automobil electric este absolut necesar, dacă guvernul dorește să urmărească în continuare obiectivul de a aduce pe străzile germane un număr de un milion de automobile electrice până în anul 2020.

Fără un astfel de program nu va exista nimic, spune Gabriel în declarația sa față de raportul economic anual al guvernului federal. Necesare sunt de asemenea și investițiile în stații de încărcare, precum și un program de sprijin din partea guvernului, a landurilor și a comunelor locale.

Chiar și din partea germana Gabriel cere mai multă implicare: este necesară o co-plată, explică el în Bundestag. Producția industrială de baterii trebuie să fie adusă înapoi în Germania.

Cerința sa pentru oferirea unui premiu în cazul achiziției unui automobile electric este reluată în fiecare discurs al său.
Gabriel s-a angajat de ceva vreme în a cere colegilor săi de cabinet introducerea unui premiu unic de 5000 de euro pentru cetățenii care se hotărăsc să cumpere un automobil electric.

Ministrul federal de finanțe, Schäuble și uniunea sa sunt împotrivă. Acesta ar fi declarat pentru Stuttgarter Zeitung că se pare că fanteziile ministerelor de a impune noi cheltuieli pentru cauze nobile sunt pur și simplu nelimitate. Există încă nevoia de o politică financiară solidă.

Iar o declarație similară a fost oferită și pentru industrie: nu este sarcina statului să fie de ajutor în dezvoltarea industriei auto, este de părere Schäuble. Industria auto amenință prin aceste cereri politica universală a unei piețe libere și concurențiale. Acest apel este luat foarte în serios de către Schäuble.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Regierung-diskutiert-Foerderung-von-E-Autos-article16874011.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 3