Guvernul japonez planifică un stimulent de conjunctură

 

Prețuri în scădere, salarii tot mai mici, investiții înghețate: Japonia suferă de ani de zile de pe urma deflației. Cel mai recent guvernul japonez a înjumătățit prognoza de creștere. Acum scoate din buzunare o sumă impresionantă pentru a da un impuls economiei.

Guvernul japonez planifică, potrivit unui raport de presă, un program de stimulare a conjuncturii economice, volumul prevăzut al investițiilor fiind de minim 186 miliarde de dolari. Obiectivul pachetului ar trebui să fie depășirea deflației, precum și eliminarea urmărilor economice negative ale unui Brexit, raportează agenția de știri Kyodo. Programul de conjunctură va fi probabil de două ori mai mare decât era planificată, raportează agenția citând persoane apropiate situației. Programul este destinat să înceapă în anul 2017 și va fi prevăzut în bugetul de stat pentru anul respectiv.

Premierul japonez Shinzo Abe vrea să demareze programul mai devreme, implementând anumite măsuri preliminare deja din luna august. Abe a anunțat că va fi implementat un program de stimulare, dar nu a dorit să dea nici un fel de detalii.

Guvernul de la Tokyo a redus săptămâna trecută în mod drastic prognoza de creștere pentru anul bugetar ce se desfășoară până în luna martie 2017, la doar 0,9 procente. Anterior analiștii se așteptau ca economia japoneză să crească în perioada aceasta cu 1,7%. Economia țării suferă de ani de zile datorită deflației și a prețurilor în scădere, a salariilor tot mai reduse și a înghețării investițiilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Japans-Regierung-plant-Konjunkturspritze-article18240101.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =