Guvernul nemtilor blocheaza stimulente exagerate ale bancherilor

2015-04-30T085631Z-401296179-LR2EB4U0OTXHM-RTRMADP-3-COMMERZBANK-AGM

Guvernul blochează planuri de bonus

Commerzbank nu poate continua cu planul de bonusuri pentru angajații de top așa cum a planificat. Proiectul de a dubla plafonul pentru plăți spciale de la 100% la 200% a salariului de bază nu a trecut la adunarea generală anuală.

Bancherii de investiții și alți manageri Commerzbank își vor putea dubla pe viitor salariul anual prin bonus auriu. Guvernul Federal, în calitate de cel mai mare acționar al Commerzbank a blocat planul băncii de a acorda plăți stimulatorii pentru cei peste 200 de manageri din comitetul executiv care ar putea ajunge la de două ori valoarea salariului anual.

CEO-ul companiei Martin Blessing a făcut însă clar un lucru: că bancherii nu se așteaptă la pierderi mari. Pentru asta ar fi nevoie ca salariile de bază să crească mult, pentru a aduce banca în vremurile grele de altă dată. Cu toate acestea, pentru conducerea Commerzbank acționarii, inclusiv Guvernul Federal German, promovează bonusuri salariale de până la 140%.

Pentru acționarii Commerzbank Blessing are vești bune: ei pot spera pentru anul curent la dividende, pentru prima dată după anul 2007. Ei speră că pentru anul 2015 să ofere din nou dividende către acționari. Blessing spune că au făcut din această speranță un obiectiv al companiei. Dar acestea dividende ar putea sosi abia la sfârșitul anului. Cu opt ani în urmă înainte de naționalizarea instituției, Commerzbank plătea un euro pe acțiune ca și dividende. Pentru anul 2015 experții se așteaptă la o sumă între 16 și 20 de cenți pe acțiune.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bund-blockiert-Bonus-Plaene-article15017671.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + = 26