Guvernul nu renunță la grațiere și la modificarea Codurilor. Se ia în calcul angajarea răspunderii

IMG_0872

Proiectele privind grațierea și modificarea Codurilor penale nu vor fi retrase în ciuda criticilor formulate de magistrați și de societatea civilă. Surse politice citate de agențiile de știri Mediafax și News.ro susțin că se ia în calcul inclusiv angajarea răspunderii Guvernului.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, ar urma să anunțe luni seara modalitatea de promovare a celor două proiecte. Cele trei variante luate în calcul sunt: adoptarea prin ordonanță de urgență, trimiterea proiectelor în Parlament sau chiar angajarea răspunderii Guvernului.

Ministrul Justiției va lua o decizie după consultările publice pe care le va avea luni dimineață pe această speţă. Cei care vor să participe la dezbarere trebuie să se înscrie până vineri. Un număr maxim de 50 de persoane poate participa la această sesiune.

Cert este că Florin Iordache nu ia în calcul retragerea sau renunţarea la aceste proiecte, spun aceleași surse, în ciuda avizelor negative date de Consiliul Superior al Magistraturii.

Noi proteste

Proiectele sunt contestate și în stradă. Un nou protest va avea loc duminică. În București, oamenii sunt așteptați la ora 17.00, în Piața Universității, de unde vor porni în marș spre CNA, Ministerul Justiției, Avocatul Poporului și Guvern. Manifestații sunt anunțate și în alte orașe, între care Cluj-Napoca și Bacău și în județul Teleorman, la Alexandria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − = 69