GUVERNUL SPANIOL ARE SANGE, SI SE OPUNE FMI, REDUCAND IMPOZITE

Mariano Rajoy

Reduceri de impozite planificate
Primul ministru spaniol Mariano Rajoy a anunțat un program de stimulare economică de mai multe miliarde de euro. El se alătură astfel politicienilor europeni care doresc ca economisirea să se efectueze în condiții mai puțin stricte.

Primul ministrul spaniol Mariano Rajoy a anunțat un pachet de stimulare economică prin care dorește să creeze locuri de muncă. Programul oferă împrumuturi pentru întreprinderile mici și mijlocii, investiții suplimentare în cercetare și metode de eficientizare a consumului de energie, precum și în transport sau producție. Întregul pachet se presupune a avea un volum de 6,3 miliarde de euro. Din această sumă 2,7 miliarde să vină de la investitori privați. De asemenea, Rajoy vrea să reducă impozitul pe profit pentru companii de la 30% la 25%. Proiectul de reformă va fi adoptat vineri de Guvernul de la Madrid.

Primul ministru a refuzat să se pronunțe cu privire la ideile de reducere a TVA-ului, spunând că nu sunt prevăzute în acest moment schimbări. Fondul Monetar Internațional a cerut marți Spaniei să își ridice veniturile din taxa pe valoare adăugată și să reducă numărul de servicii și produse care sunt supuse la rate reduse de impozitare. Spania trebuie, de asemenea, să facă mai multe eforturi pentru a reduce deficitul bugetar și astfel să permită obținerea unei redresări economice durabile.

Odată cu anunțul său, Rajoy se alătură unei echipe de politicieni europeni care doresc, de asemenea, să își reducă eforturile de economisire. La începutul lunii aprilie ministrul de finanțe francez recent numit în funcție, Michel Sapin a anunțat că a fost de acord cu calendarul Comisiei EU pentru reducerea deficitului bugetar francez. Printre suporteri se numără acum și Președintele Parlamentului European, Martin Schulz. Primul ministru italian Matteo Renzi dorește, de asemenea stimularea economiei cu o reducere a impozitului pe venit și dezvoltarea consumului.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/spanien-will-konjunkturprogramm-statt-sparkurs-a-972696.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − 67 =