Guvernul Trump strică petrecerea cu cannabis

Marihuana este o afacere mare în SUA: 29 de state federale permit deja utilizarea drogului, acum se va alătura și piața Californiană. Dar guvernul Trump vrea să strice petrecerea și să aplice o interdicție la nivel federal.

“Oamenii buni nu fumează marijuana”, a declarat în 2015 actualul Ministru de Justiție al administrației Trump, John Sessions, în cadrul unei audieri a Congresului American din urmă cu doi ani de zile. Acum, tendințele de conservare, care cataloghează marijuana “mai puțin rea decât heroina”, duc către scoaterea marijuanei în afara legii.

Sessions a declarat joi în fața procurorilor americani că vor să aplice pe viitor o interdicție federală privind acest drog. Omul de “lege și ordine” a lui Trump contrazice măsurile luate de administrația precedentă, a lui Barack Obama, care a dat statelor federale o mână liberă în reglementarea marijuanei. Este vorba despre “revenirea la statul de drept”, a motivat Sessions directiva sa cu referire la interdicția federală în vigoare din anul 1970 cu privire la cultivarea, posesia și comerțul cu acest drog.

Guvernul Trump afectează astfel un comerț cu Cannabis în plină expansiune, care a culminat la începutul acestei săptămâni cu liberalizarea celei mai mari piețe din SUA pentru acest drog, California. Prin legalizare se pot încasa sume mari de bani la bugetul de stat, iar de la Washington a existat până acum relativ puține critici, deja 29 de state federale americane au permis consumul de marijuana în scop medical sau unele chiar în orice condiții.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Trump-Regierung-verdirbt-die-Cannabis-Party-article20215375.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + = 15