GUVRNUL GERMAN TRECE INTEGRAL PE MASINI ELECTRICE

3-format14

Flota guvernamentală germană, fără mașini ecologice
Zece la sută din toate vehiculele oficiale recent achiziționate de către ministerele federale ar trebui să fie mașini electrice. Dar guvernul federal este departe de acest scop.

În privința mobilității electrice, guvernul federal are obiective ambițioase. Acestea includ, printre altele, introducerea a nici mai mul, nici mai puțin decât 1 milion de autovehicule până în anul 2020. Chiar propria lor flotă de mașini se dorește a fi pusă sub curent electric. Zece la sută din automobilele achiziționate sau închiriate de ministerele federale vor trebui să fie vehicule electrice sau vehicule ce pot funcționa fără a emite peste 50 de grame de CO2 pe kilometru. Acesta este un program de electromobilități guvernamentale din 2011 a secretarului de stat în transporturi, Rainer Bomba. Acesta a menționat recent pentru Tagesspeigel la Sumiit-ul eMobility că guvernul nu șia respectat proimisiunea de a include acest obiectiv deja pe caietul de sarcini al anului 2013.

Deoarece doar trei din cele 17 departamente federale au realizat până în prezent rata de zece la sută, așa cum se poate vedea dintr-o reacție a conducerii la întrebarea parlamentarului “verde”, Stephan Kuhn. Iar din 2013 și până în prezent, peste cota planificată au crescut până la 20 mai 2014 efectivele de automobile electrice noi achiziționate cu 22% la oficiul Federal de presă, cu 19% la Ministerul Transporturilor și cu aproape 12% la Ministerul mediului. Ministerul Federal al Mediului a înregistrat cea mai scăzută creștere, de doar 9,7%. Toate celelalte departamente au fost cu mult sub ținta guvernului, în șapte dintre ele rezultatul fiind între 0 și 1 la sută.

Guvernul federal a ratat proprile obiective în propria strategie de echipare cu automobile ecologice. Kuhn a mai declarat că se așteaptă ca ministerele codașe să prindă repede din urmă și să cumpere mașini deosebit de eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

http://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/elektromobilitaet-kaum-elektroautos-in-den-flotten-der-minister/9981636.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − 62 =