Habarnistii din parlament nu stiu ce e acela impozit forfetar

My beautiful picture

Parlamentarii nu înţeleg ce este impozitul forfetar, ar trebui să facem un infotrip pentru ei. Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a declarat vineri că este convins că 99% dintre parlamentari nu au înţeles ce este impozitul forfetar şi că se gândeşte să facă pentru aceştia un infotrip pe litoral.


“Sunt convins că nu există comunicare între noi, ca mediu privat, şi clasa politică. Ştiţi foarte bine, această relaţie ani de zile a suferit şi suferă în continuare, iar dacă nu există o comunicare sănătoasă şi permanentă înseamnă că e greu să înţelegi un lucru aşa, de azi pe mâine. Şi atunci amânarea e cea mai confortabilă pentru legile parlamentare”, a spus Murad, într-o conferinţă de presă la Mamaia.

El a precizat totodată că legea privind impozitarea bacşişului, eliminată între timp, a creat un haos total în industria turismului. Oamenii de afaceri din turism cer înfiinţarea unei agenţii de sprijinire a investitorilor şi o legislaţie simplificată.

“Turismul românesc are nevoie de decizii importante pentru a putea fi pus la punct. Cum spunea şi Prinţul Charles, ce este cel mai frumos în România este că e naturală. Deci o putem vinde aşa cum este ea. Şi serviciile pe litoral au crescut în fiecare an, din punct de vedere al calităţii. Dar cine să investească în România, când pentru o hârtie aştepţi un an la primărie?”, se întreabă şeful FPTR.

Totodată, reprezentanţii Mareea, unul din principalii turoperatori care activează pe litoralul românesc, au anunţat că pregătesc o nouă piaţă, un zbor charter către Polonia, şi estimează că 5.000 de turişti de pe această piaţă vor vizita România. Exista convingerea că în trei-cinci ani Polonia va fi piaţa principală de pe care vom aduce turişti. România şi-a pierdut o parte din turiştii proprii, din cauza lipsei de promovare, dar are în continuare resurse demne de invidiat.

Preşedintele ANT a precizat totodată că săptămâna viitoare va fi discutat în plen în Parlament proiectul privind voucherele de vacanţă şi că în 30 de zile vor fi emise şi normele de aplicare. Potrivit calculelor acestuia, dacă măcar 10% din 5,3 milioane de angajaţi şi 600.000 de funcţionari publici ar putea beneficia de cel puţin jumătate (3.000 lei) din plafonul stabilit de 6.000 de lei pentru aceste vouchere, ar însemna 400 milioane euro infuzie de capital în industria turistică locală.

—————————————————————————————————-regular_smile….o familie proaspat intoarsa din concediu, linistiti si cu mintea odihnita…

– Ia ascultă, nevastă. Când vecinul nostru şi-a luat frigider nou,
ai insistat să ne luăm şi noi unul la fel.

Tot aşa, când şi-a luat
telefon mobil.

Dacă şi-a schimbat tapetul, a trebuit să-l schimb
şi eu.

Acum, că s-a recăsătorit, eu cum procedez?

—————————————————————————————————————————————-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =