hacker pe ie

internet-explorer-sicherheitslücke-april-2014-giga

 

Vulnerabilitate Internet Explorer
Avertisment pentru utilizatorii de Internet Explorer: O nouă vulnerabilitate a fost descoperită care permite unui atacator accesul direct la PC-ul utilizatorului afectat. Această eroare de software este deosebit de gravă în special pentru utilizatorii bătrânului sistem de operare Microsoft Windows XP.

O vulnerabilitate a browserului Internet Explorer ar putea pune în pericol utilizatorii de Windows. Afectate sunt versiunile de browser 6 și 11. Există informații despre atacuri sporadice care să fi abuzat de această slăbiciune, conform declarației companiei de la sfârșitul săptămânii trecute. Cu toate acestea, nu au fost deocamdată sesizate atacuri pe scară largă.

În cazul în care este explaotată cu succes, vulnerabilitatea permite unui hacker să obțină accesul în mod liber în calculatorul victimei (executare de cod la distanță). Aceasta se petrece de obicei prin atragerea utilizatorului pe o pagină web malware, făcând click pe un link dintr-un e-mail sau dintr-un mesaj Instant messenger.

Vizați în mod special de acest risc sunt utilizatorii de IE care sunt încă dependenți de sistemul de operare Windows XP. Acest sistem de operare nu mai este vizat de actualizările Microsoft începând cu data de 8 aprilie 2014. Iar acest lucru face să fie extrem de ușoară exploatarea vulnerabilității pentru hackeri. Aproape unul din cinci utilizatori de internet incă rulează Windows XP, care execută Internet Explorer de până la versiunea 8.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 49 = 53