Hackerii atacă banca centrală rusă

59212446

Într-o lume digitală hackerii sunt tot mai des o amenințare atât pentru companii cât și pentru guverne. Cea mai recentă victimă este Rusia, unde banca centrală a pierdut o sumă de câteva milioane de dolari în urma unui jaf bancar digital. Însă rușii au fost norocoși.

Hackerii au furat câteva milioane de dolari de la banca centrală rusă. În total au fost jefuite două miliarde de ruble prin intermediul unor coduri false de acces la conturi, anunță banca. Ceea ce este echivalentul a 29,2 milioane de euro. În total hoții ar fi încercat să transfere cinci miliarde de ruble.

Cazul ne aduce aminte de incidentul similar petrecut cu banca națională din Bangladesh, unde hackerii ar fi furat 81 de milioane de dolari. Atunci hackerii s-au folosit de sistemul internațional de plăți pe nume Swift pentru a-și îndeplini scopul.

Hackerii ar fi plănuit pentru asta atacuri coordonate asupra sistemului bancar rusesc și un val de anunțuri false pe rețelele de socializare. Dar acestea au fost identificate și dejucate, spune serviciul rus de informații, FSB.

Atacul ar fi trebuit să înceapă luni și să vizeze o serie de instituții financiare mai mari. Anunțurile false ar fi fost legate de o presupusă criză în sistemul bancar, insolvențe și retragere de licențe.

FSB a luat măsurile necesare pentru a neutraliza amenințările la adresa securității naționale și a economiei naționale ruse, se spune într-o declarație. Șefa băncii centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, a declarat că sistemul bancar este stabil.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hacker-nehmen-russische-Zentralbank-aus-article19242586.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1