Hackerii atacă Kaspersky

KIS-Fortifying-your-PC

Hackerii atacă Kaspersky

Producătorul de software antivirus Kaspersky a detectat un malware foarte sofisticat, care este aproape invizibil chiar și pe proprile lor computere. El ar trebui să fie un urmaș al renumitului troian Duqu și probabil mai periculos ca alte arme informatice cunoscute.

Pentru hackeri este în mod natural foarte tentant să obțină accesul la computerele producătorilor de antiviruși și să afle astfel informații privind modalitățile lor de căutare și măsurile lor de protecție. Iar până acum părea destul de improbabil că acești criminali informatici să încerce și să reușească să obțină accesul direct la unul dintre principalii lor rivali.

Dar acum Kaspersky a anunțat faptul că a descoperit un atac asupra unui computer din rețeaua companiei. Malware-ul utilizat pentru acest lucru ar fi o dezvoltare ulterioară a troianului Duqu, care este cunoscut din anul 2011 sub porecla de “fratele mai mic a lui Stuxnet”. Sarcina dăunătorului a fost atunci cunoscută public și anume de a spiona întreprinderile industriale pentru a se putea efectua apoi alte atacuri.

Urmele lui Duqu 2.0, după cum a fost poreclit noul malware de către angajații Kaspersky a fost descoperit de angajații Kaspersky pe un prototip, prin care compania dezvoltă la cel mai înalt nivel sisteme de apărare împotriva atacurilor efectuate pe perioade mai lungi de timp. Astfel de amenințări sunt numite și APT (Advanced Persistent Threat). Ancheta privind incidentul a relevat faptul că pentru atac este responsabil același grup care a fost de asemenea în spatele atacurilor Duqu, scrie Kaspersky.

http://www.n-tv.de/technik/Hacker-greifen-Kaspersky-an-article15274391.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1