Hackerii atacă o bancă comercială

66674935

Criminalii cibernetici își îndreaptă concentrarea în special în zona băncilor. Aceștia au atacat din nou o instituție financiară. Până în prezent pagubele nu sunt cunoscute. Recent doar o greșeală i-a împiedicat pe hackeri să fure sume de miliarde de dolari.

După tentativa spectaculoasă de jefuire a băncii centrale din Bangladesh o altă instituție financiară a fost victima unui atac cibernetic. De data aceasta este vorba despre o bancă comercială, după cum confirmă sistemul internațional de tranzacții financiare, SWIFT, fără a da însă publicității numele acesteia. Este încă neclar dacă în această tentativă criminalii au reușit să fure sume de bani. Recentele atacuri au zguduit scena financiară internațională.

Banca Central Europeană (BCE) a înăsprit între timp eforturile pentru a respinge astfel de atacuri. Astfel că, în parteneriat cu cele mai mari instituții financiare din zona euro, ea dorește să construiască un sistem de avertizare timpurie, pentru a evita și descuraja astfel de acțiuni ale criminalilor.

În timp ce SWIFT nu a dezvăluit numele instituției afectate, firma de specialitate în domeniul atacurilor cibernetice, BAE Systems, a dat un raport în care se precizează că ar fi vorba despre o bancă vietnameză. Autoritățile de la Hanoi nu au dorit să comenteze pe marginea acestui subiect.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hacker-attackieren-Geschaeftsbank-article17692896.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − = 50