Hackerii atacă smartphone-uri cu Android

88388d9d391147e02e905466dd3b6d87

Hackerii au luat în vizor milioane de smartphone-uri Google cu versiunile de Android 4.0 și 5.0, în cadrul unui atac pe scară largă. Software-ul de tip malware pe nume “Gooligan” ar fi capabil să sustragă date personale sensibile, precum parole sau documente.

Smartphone-urile cu sistem de operare Android de la Google au devenit victime ale unui atac pe scară largă al hackerilor, spun cercetătorii. Pe smartphone-uri au fost infectate conturile Google ale câtorva milioane de utilizatori cu un software de tip malware numit “Gooligan”. Acest lucru a fost anunțat de firma israeliană specializată pe criminalitate cibernetică, Check Point Software Technologies.

Acest software malițios este în situația de a fura adrese de mail, parole și alte date personale sensibile de pe serviciul de e-mail al celor de la Google, Gmail și alte servicii precum Google Photos sau Google Docs. Afectate sunt aparent dispozitivele cu versiunile Android 4.0 și 5.0. Ceeace reprezintă însă 74% din totalul telefoanelor inteligente ce rulează Android.

Dintre terminalele afectate circa nouă procente sunt utilizate în Europa și 57% în Asia, spun cei de la Check Point. Este o nouă strategie în criminalitatea cibernetică, să fie atacate doar smartphone-uri. “Gooligan” ajunge pe smartphone dacă utilizatorul descarcă o aplicație infectată sau dacă accesează un link dubios dintr-un e-mail, avertizează compania.

Check Point ar fi livrat către Google informații detaliate despre atac și pagube. Concernul american a declarat că va lua măsuri pentru protejarea utilizatorilor. Google nu a dorit însă să dea detalii pe marginea subiectului.

http://www.n-tv.de/technik/Hacker-attackieren-Android-Smartphones-article19225166.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =