Hackerii au dat jos Twitter, Spotify și alte site-uri

84184922-lay

Providerul Dyn deservește multe servicii populare de pe internet. Hackerii l-au ales ca și țintă a atacurilor lor și au limitat astfel accesul la anumite rețele sociale, dar și la anumite platforme centrale ale grupurilor americane de media.

Un presupus atac al hackerilor ce a avut loc în SUA înaintea weekend-ului trecut a tăiat temporar accesul la numeroase servicii populare de pe internet. Furnizorul de servicii de internet Dyn, a fost, potrivit proprilor informații, victima unui atac masiv. Pagubele au fost reparate după aproximativ două ore. Au fost afectați clienți ai Dyn, precum Twitter, serviciul de muzică Spotify și casa de licitații Ebay.

După datele oferite de Dyn ar fi vorba despre un atac pe bază de Denial-of-Service. Acesta este procedeul prin care atacatorii pot elimina complet accesul la un serviciu internet prin bombardarea acestuia cu un număr enorm de solicitări automate.

Incidentul a afectat, potrivit datelor oferite de companie, în special coasta de est a Statelor Unite, dar nu s-a limitat la teritoriul american. După datele oferite de site-ul specializat pe teme de internet și tehnologie, TechCrunch, utilizatorii din Europa nu au fost afectați în aceeași măsură.

http://www.n-tv.de/technik/Hacker-legt-Twitter-Spotify-und-Co-lahm-article18910386.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − 18 =