Hackerii au pătruns în reţeaua cu date personale ale angajaţilor federali

140710093617-chinese-hackers-opm-620xa

Hackerii chinezi au pătruns în reţeaua din SUA cu date personale ale angajaţilor federali
Hackerii chinezi au accesat reţeaua de calculatoae a guvernul SUA într-o încercare de a obține informații personale a mii de angajați, a raportat mass-media americană. Secretarul de Stat, John Kerry a numit incidentul “o tentativă de intruziune”, care se afla în curs de investigare.
Raportul nu a fost oficial confirmat de securitate națională din Statele Unite. Ambele țări s-au acuzat reciproc mult timp de spionaj cibernetic.

SUA recunoaște că desfășoară spionaj, dar spune că, spre deosebire de China nu spionează companii străine și apoi adoptă ceea ce găsește, în propriile companii, spune editorul BBC în China, Carrie Gracie. China și-a exprimat nemulțumirea față de aceste acuzații și a renunțat la un grup de lucru bilateral privind securitatea cibernetică.
China și SUA au început miercuri, la Beijing, discuțiile anuale incluse în așa-numitul Dialog Strategic și Economic, ce ar urma să se concentreze pe securitatea cibernetică, disputele maritime, cursul de schimb din China și un tratat privind investițiile.
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-28251610

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2