Hackerii au pus mâna pe mail-uri ale lui Draghi și Renzi

87065250

Furt de secrete de stat și piraterie: de acest lucru sunt acuzați doi frați în Italia. Printre conturile sparte se numără și cele ale directorului BCE, Mario Draghi și a fostului premier italia, Matteo Renzi. Chiar și unii cardinali sunt afectați de problemă.

Hackerii au spart aparent conturile de e-mail ale șefului BCE Mario Draghi și a fostului premier italian Matteo Renzi. Poliția italiană a arestat doi frați, spun declarațiile; aceștia ar fi obținut acces nepermis la mii de conturi de poștă electronică. Este vorba despre un tehnician din domeniul atomic în vârstă de 45 de ani și sora sa de 48. Ambii sunt acuzați de furt de secrete de stat și pătrundere ilegală.

Poliția verifică în prezent în cel fel s-au folosit cei doi de informațiile la care au avut acces. Anchetele sunt conduse de o unitate specializată pe criminalitate cibernetică.

Conturile de e-mail atacate aparțin unor oameni de afaceri și cardinali de la Vatican, spune anchetatorul Roberto Di Legami. După cum reiese din materialele sechestrate, hackerii ar fi obținut acces la 18.000 de conturi de e-mail. Fix 2000 de parole ar fi fost sparte.

Potrivit lui Di Legami e-mail-urile sparte ar fi fost folosite de acuzatul în vârstă de 45 de ani în folosul firmei de investiții conduse de acesta, Estland Securities. Hackerii ar fi dezvoltat ei singuri software-ul malițios pe care l-au utilizat. Există de asemenea indicii cum că el ar fi instalat un keylogger pe unele calculatoare. Cu un astfel de software criminalii cibernetici pot să vadă tot ceea ce utilizatorul tastează de la computerul infectat.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/E-Mails-von-Draghi-und-Renzi-gehackt-article19517156.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =