Hackerii capturează datele de la milioane de clienți

RTS5RK4

Operatorul britanic de telecom, TalkTalk este în prezent afectat de un furt de date de proporții gigantice. Până la patru milioane de nume, adrese și numere de carduri de credit ar fi fost interceptate de un hacker. Acestea au fost de asemenea oferite pe internet.

În Marea Britanie a avut loc poate unul dintre cele mai mari cazuri de furt de date din istoria țării. La furnizorul telecom TalkTalk au fost expuse date sensibile ale până la patru milioane de clienți. Iar acestea au fost între timp oferite pe internet.

Exemplarele din baza de date au fost postate pe forumuri criminale, spune un expert al firmei americane de securitate, FireEye. Șefa TalkTalk, Dido Harding, a spus pentru BBC că există deja un hacker suspect, care ar fi cerut bani pentru informațiile obținute.

După datele TalkTalk, hackerul ar fi obținut acces la date personale precum nume, adrese sau numere ale cărților de credit aparținând clienților. Harding spune că este neclar exact câți clienți au fost afectați. Poate că toți sunt afectați, explică aceasta.

Pentru TalkTalk este deja a treia oară în acest an când hackerii obțin acces la date ale clienților. Potrivit experților, compania poate pierde masiv din încrederea clienților și a partenerilor săi.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hacker-erbeutet-Millionen-Kundendaten-article16202931.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 + = 74