Hackerii iranieni atacă oameni și companii, alerta congresului de spionaj cibernetic-Hamburg

8314105385_9286c02f20

Hackerii iranieni atacă oameni și companii

Energie, apărare, aroporturi și multe altelte: grupuri de hackeri angajați de statul iranian captează informații private din Germania, Israel, SUA. Este posibil să existe de asemenea o legătură cu Coreea de Nord. Și de asemenea este posibil să existe o conexiune cu e-mailurile individualizate de phishing.

Există doar o concluzie: Iranul este extrem de activ în lumea hackingului. Aceasta este concluzia dată de compania de securitate IT Cylance care a prezentat un raport privind operațiunea Cleaver (Hackebeil) de la începutul lunii decembrie. Acest raport arată că un grup de hackeri iranieni a capturat în doi ani de zile cantități mari de date sensibile de la companii de utilități, firme de armament și aeroporturi din 15 țări din întreaga lume. Printre acestea se află de asemenea Germania.

Încă din primăvară există acum de asemenea atacuri ale hackerilor orientate prin emailuri, special adaptate intereselor țintei respective. Reprezentanți ai diferitelor companii de securitate IT au delcarat acest lucru la Chaos Communication Congress de la Hamburg. Scopul este de activa software de spionaj cu intenții malițioase pe aceste device-uri. La destinatar apar de multe ori companii reale, dar care nu au nimic de-a face cu trimiterea lor.

http://www.n-tv.de/technik/Irans-Hacker-greifen-Firmen-und-Personen-an-article14232126.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =