Hackerii nord-coreeni au întreprins atacuri cibernetice care au vizat piaţa criptomonedelor

Agenţia de spionaj de la Seul a transmis că hackerii nord-coreeni au întreprins în cursul acestui an mai multe atacuri cibernetice ce au vizat platforme de tranzacţii cu criptomonede, reuşind să sustragă criptomonede cu o valoare curentă de peste 80 milioane de dolari, informează agenţia Reuters, citând informaţii publicate de cotidianul Chosun Ilbo.

Hackerii nord-coreeni au întreprins atacuri cibernetice care au vizat piaţa criptomonedelor-presă

Printre atacurile cibernetice atribuite hackerilor nord-coreeni se numără şi furtul de informaţii personale din 36.000 de conturi Bitthumb, una din cele mai active platforme de tranzacţii cu criptomonede din lume, relatează cotidianul Chosun Ilbo, citând Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) de la Seul.

Potrivit cotidianului, în schimbul ştergerii datelor furate, hackerii au cerut plata a 5,5 milioane de dolari de la Bitthumb. Hackerii au vizat şi platforme precum Yapizon, actualmente Youbit, şi Coinis.

Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) a transmis că emailurile folosite în aceste atacuri foloseau adrese de internet nord-coreene, iar acestea conţineau un program de tip malware folosit anterior în atacul informatic ce a vizat banca centrală din Bangladesh, în anul 2016, relatează cotidianul sud-coreean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 9