Hamburg are cele mai multe stații de încărcare

La fiecare stație de încărcare din Germania se înghesuie în prezent nouă automobile electrice. Infrastructura este mult mai dezvoltată decât parcul auto. Astfel că în anumite orașe mari există deja o rețea considerabilă de stații de încărcare.

Hamburg este pe primul loc în rândul orașelor germane din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii de încărcare pentru automobile electrice, cu un număr de 774 puncte de încărcare accesibile public. Urmează apoi Berlin cu 628 și Stuttgart cu 402 puncte de încărcare, anunță Asociația Federală pentru Energie și Hidrologie (BDEW).

Primarul Olaf Scholtz a deschis recent cel de-al 600-lea punct de încărcare public din Hamburg. Asociația Federală numără însă și stațiile de încărcare cu acces public care se află pe teritoriu privat, spre exemplu cele din parcări publice sau ale supermarketurilor și se ajunge astfel la un număr mai ridicat de puncte de încărcare pentru automobile electrice.

În comparația landurilor federale lideri sunt Bayern (2503 puncte de încărcare), Nordrhein-Westfalen (1970) și Baden-Württemberg (1786). În ceea ce privește numărul de puncte de încărcare raportate la numărul de locuitori lider este Hamburg cu 433 puncte de încărcare la fiecare un milion de locuitori, urmat de Bayern (195), Berlin (178) și Baden-Württemberg (164). Codașii clasamentului sunt landurile Brandenburg (35), Sachsen-Anhalt (49) și Saarland (60).

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hamburg-hat-die-meisten-E-Tanken-article20098754.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 45 = 55