HAMBURG CRESTE

  • HamburgerHafenLuftbildPortul Hamburg crește

Al doilea cel mai mare port din Europa este în plină expansiune. La Hamburg anul trecut au fost manipulate semnificativ mai multe bunuri decât în anul precedent. Principalul motiv este creșterea traficului de containere pentru Asia și pentru țările baltice.

 

Portul din Hamburg a gestionat mai multe bunuri în anul 2013 datorită unui trafic maritim de containere în creștere. Totalul navelor a fost asociat cu o cantitate totală de bunuri de 139 de milioane de tone de mărfuri încărcate și descărcate în portul Hamburg. Această cifră a crescut în anul 2013 cu 6,2% față de anul precedent, conform departamentului de marketing al portului.

 

Aproape 70% dintre bunuri au fost transportate în containere, astfel că Hamburg este al doilea cel mai mare port de containere din Europa, după Rotterdam, și pe locul 15 în lume. Portul Hamburg a declarat că principalul motiv pentru succes este creșterea numărului de containere manipulate, care a crescut în 2013 cu 4,4%, până la 9,3 milioane de containere. Astfel că Hamburg a câștigat cotă de piață în fața altor trei mari porturi, Rotterdam, Anvers și Bremerhaven, ce se plâng de scăderea numărului de containere ce le trec pragul.

 

În special regiune Mării Baltice a sporit traficul de containere din portul Hamburg. Comerțul cu Rusia, Finlanda, Polonia, Suedia, Danemarca și statele baltice a crescut cu 10%, până la 2,3 milioane de containere. Iar această zonă este de o importanță majoră, declară Axel Mattern, membru al consiliului de administrație.

 

Traficul de containere dintre Hamburg și Asia a câștigat 3 procente, până la 4,9 milioane de containere, impulsul venind din partea Chinei și a Hong-Kong-ului. În schimb traficul de containere cu America a scăzut cu mai mult de 3%, până la 1,1 milioane de containere.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/hamburger-hafen-steigert-warenumschlag-a-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 9