Hamburg vrea să își protejeze mai bine copacii

3rg51409

Hamburg vrea să își protejeze mai bine copacii

Hamburg face parte dintre cele mai verzi orașe din Germania și are la dispoziția sa de asemenea surse importante de apă curată. Cu toate acestea, copacii din oraș sunt aici supuși la presiuni mari. De aceea, “plămânul orașului va fi protejat mai bine”.

Elba, Alster, Bille – Hamburg are surse importante de apă. Cum se poate astfel ca, copacii din orașul hanseatic să sufere de pe urma secetei? Annette Eschenbach de la Institutul pentru Știința Solului de la Universitatea din Hamburg spune că acest lucru este posibil. Mulți dintre copaci stau pe un sol cu o pânză freatică ridicată. Dar cei 250.000 de copaci stradali au condiții speciale de creștere. Copacii stradali sunt puși deja sub o mare presiune. Este clar însă că schimbările climatice au efect asupra lor, explică profesoara.

Suprafața de deasupra rădăcinilor copacilor din orașe este în mare parte sigilate sau încastrate în beton. Apa se poate infiltra doar parțial. Chiar și spațiul rădăcinilor în pământ este limitat. Iar copacii sunt de asemenea îngrădiți de cabluri subterane sau resturi de la construcții ori asfalt. La acști factori se mai adaugă substanțe poluante.

Iarna sărurile folosite la dezăpezire dăunează copacilor iar de asemenea posibilitățile de extragere a susbstanțelor hrănitoare sunt limitate. Copacii sunt de-a dreptul înfometați, spune Eschenbach. Pe tot parcursul anului aceștia mai sunt otrăviți cu metale grele din emisiile de gaze ale automobilelor și îngroparea anvelopelor uzate în sol. Dacă apoi pe timpul verii nu plouă o perioadă mai lungă de timp, frunzele vor căpăta prematur culoarea galbenă și apar de cele mai multe ori tulburări ale creșterii.

http://www.n-tv.de/wissen/Hamburg-moechte-Baeume-besser-schuetzen-article15823836.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − 80 =