haos la ferate

Auch die Berliner S-Bahn kämpft mit Klimaanlagen

Căile ferate germane cer despăgubiri
S-Bahn-ul din Berlin a fost considerat un număr de comedie al republicii. Odată ce temperaturile au scăzut sub punctul de îngheț, capitala germană a rămas fără trenuri. Căile ferate germane aruncă vina pe furnizorul Bombardier și luptă acum în instanță pentru a cere despăgubiri.

Judecătorii de la Landgericht Berlin au mult de lucru în aceste zile. Aceștia au rolul de a fla dacă erorile de management și economie falsă a filialei Deutsche Bahn, S-Bahn Berlin GmbH a condus la haosul repetitiv din fiecare iarnă, sau calitatea slabă a trenurilor furnizate de Bombardier. Iar miercuri va începe procesul.

Caăile ferate germane acuză Bombardier și cer despăgubiri pentru pagubele produse și prejudiciul rezultat, în special imaginii companiei. Grupul de logistică cere în total daune de 350 milioane de euro. Iar calea de atac a ajuns în mod surprinzător în fața judecătorilor. Căile ferate au încercat sa ajungă la o înțelegere amiabilă în privința acestei situații, dar încercarea a eșuat în noaptea de luni.

Datorită problemelor tehnice cu seria 481/482, a unei gestionări defectuoase și lipsa de întreținere a aruncat S-Bahn Berlin GmbH într-o criză profundă în 2009. Unele probleme au fost rezolvate parțial, chiar și la trenuri regionale precum S-Bahn-ul din seria 424 ce sunt prezente inclusiv în Munchen, Frankfurt și Hanovra.

În ciuda acestui litigiu, cele două companii colaborează în continuare, spre exemplu pentru furnizarea a 450 de locomotive electrice către căile ferate. Deoarece căile ferate au număr mic de furnizori, acestea sunt dependente de companii precum Bombardier.

De cele mai multe ori litigiile sunt rezolvate fără intervenția instanțelor judecătorești. Acest lucru a fost demonstrat de litigiul cu grupul Siemens, care a predat trenurile ICE comandate cu întârzieri de câțiva ani de zile.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/schadensersatz-prozess-um-s-bahn-berlin-zwischen-bahn-und-bombardier-a-969315.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − 31 =