Haosul oradean al parcarilor ilegale si neamendate din aceasta vara

sma-parkplatz_kassel_20090629_1772071270

In ultimile trei zile, multe stiri ce au legatura cu constructiile au venit dinspre primarie, prefectura, tribunal samd. Astfel trebuie sa stiti ca in curand podul Ferdinand din Oradea se va inchide pentru reabilitari de circa 100 mii euro, ca pe SEAP s-a dat verde la licitatia pentru drumul Expres iar Piata Unirii cu a ei controversata amenajare se scoate din nou la licitatie.

Ca si cum acestea nu ar fi fost de ajuns mai constatam cu un constructor aproape abonat la lucrarile primariei, Dan & Dan Construct impreuna cu alta firme risca sa ramina fara patronii, retinuti pentru evaziune in forma cea mai evidenta dar si consistenta-carcotasii la detalii pot gasi amanunte in comunicatul oficial, lecturabil dupa zambet.

Dar cea mai trasnita intimplare, posibila numai in tarisoara noastra, si din pacate la Oradea, este cea legata de neamendarea celor care parcheaza incorect ca sa ma exprim elegant. Cu alte cuvinte, Ptefectura Bihor s-a gasit sa constate ca amendarea pentru parcare necorespunzatoare in locuri interzise, este o actiune in afara legii facuta de primaria Oradea.Sfectulde anarhie auto rutiera a inceput sase produca imediat după anunţul făcut de Prefectură referitor la atacarea în contencios administrativ a Hotărârilor de Consiliu Local şi dispoziţiilor de primar privind parcările în Oradea, pe motiv de nelegalitate, ceea ce a atras automat suspendarea actelor normative şi, implicit, libertatea de a parca fără plata niciunei taxe, întrucât a fost suspendată şi activitatea echipajelor însărcinate cu ridicarea maşinilor parcate fără plata taxei.

Haosul care deja se contureaza, pana la judecarea contestatieii la hotarirea ca atare, va fi o stare normala deja intr-un oras cu pretentii europene. Poate ca imagini cu blocaje create de pitipoance blonde si cocalari cu BMW postate pe net, ii vor deschide si ochii si mintea celor care au luat o astfel de decizie. Cu mare drag la comentarii sunteti bine veniti cu constatarile dvs din “teren”. Desigur ca ordinea germana din imagine ne-o dorim cu totii.

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile………de pe vremea cand parcarile erau pentru cai….

Un strajer din Cetatea Sucevei catre Stefan cel Mare:
– Maria ta, vin turcii !
– Cat sunt ?
– Cam de doua degete.
– Mai lasa-i.
Dupa inca o ora:
– Maria ta, sunt aproape !
– Cat sunt acum ?
– Cam pana la genunchi.
– Mai lasa-i oleaca.
Dupa inca o ora:
– Maria ta ! Sunt aproape !
– Acum cat sunt ?
– Pai sunt cat noi ! Ce facem acum ?
– Omoara-i !
– Nu pot, Maria ta, ca-i cunosc de cand erau atatica…

——————————————————————————————————————————————–

Mai jos comunicatul procurorilor pentru cazul DAN & DAN CONSTRUCT:

În perioada iunie 2012 – decembrie 2013, Bonica Cosmin, ca reprezentant al Capa Instal srl, a înregistrat în contabilitatea firmei facturi fictive de achiziţie (prestări servicii, închirieri utilaje şi avansuri mixturi asfaltice) de la societatea cu comportament „tip fantomă” Mirtisan srl fără justificare economică sau comercială, care nu reflectă operaţiuni reale, nefiind realizată în fapt achiziţia/ prestarea serviciului.
Facturile fictive s-au emis fie direct de Mirtisan srl către Capa Instal srl (în sumă declarată de 3.346.052 lei) fie prin intermediul Ecolex srl, societate reprezentată tot de Bonica Cosmin, către Capa Instal (în sumă declarată de 3.321.500 lei). Scopul înregistrării a fost sustragerea de la obligaţiile fiscale către Stat, în valoare estimată de Direcţia de Combatere a Fraudelor (DCF) Bihor la 2.150.824 lei.
Iar în anul 2011, Bonica a mai contabilizat pentru Capa Instal facturi fictive de achiziţii (prestări servicii, închirieri utilaje) de la societatea cu comportament „tip fantomă” Mihaler Prodimpex srl (în valoare declarată de 1.254.764 lei). Prejudiciul în acest caz a fost estimat de inspectorii antifraudă DCF Bihor la 404.762 lei.
Totodată, în perioada 2012 – 2013, reprezentantul Capa Instal, firmă executantă a unor contracte publice încheiate cu comunele Holod, Lăzăreni şi Avram Iancu, ar fi indus în eroare unităţile administrativ-teritoriale prin întocmirea unor situaţii de lucrări în care s-au inclus şi sumele înscrise în facturile fictive emise de „firma fantomă” Mirtisan srl pentru obţinera frauduloasă a unor sume de bani cuprinse în contractele de prestări servicii încheiate cu Mirtisan srl.
În speţă este vorba de executarea, în 16 luni, „a îmbunătăţirii infrastructurii de apă şi apă uzată în comuna Avram Iancu”, pentru care s-au facturat în valoare de 915.677 lei fără TVA. Mai este vorba de un contract de închiriere echipament (două buldoexcavatoare, un excavator, un cilindru compactor, un autogreder şi două autobasculante), pentru care s-a facturat o chirie lunară de 90.277 lei fără TVA, plus două acte adiţionale de închiriere în valoare totală de 529.453 lei. Precum şi de încă un contract prin care Mirtisan srl s-a obligat să închirieze acelaşi echipament ca mai sus şi pentru care a facturat beneficiarului chirie de 60.483,87 lei fără TVA.
Prejudiciul total al cauzei este de 1.978.884 lei.
Şi în cazul lui Fechete Dan, reprezentant al Dan&Dan Construct srl, s-a reţinut că a contabilizat facturi fictive de achiziţie (prestări servicii) de la Mirtisan srl în sumă de 3.211.534 lei.
Prejudiciul a fost estimat de inspectorii antifraudă ai DCF Bihor la 1.132.753 lei.
Cât priveşte infracţiunea de obţinere ilegală de fonduri, în perioada octombrie – decembrie 2013, suspectul Fechete Dan, ca reprezentant al Dan&Dan Construct srl, executant al unor contracte de achiziţie publică încheiate cu Primăria Oradea, în calitate de subcontractor (Amenajare, extindere şi modernizare a Grădinii Zoo) şi Adminsitraţia Domeniului Public – ADP Oradea (Parcelare, desecare şi amenajare teren pentru extinderea Cimitirului Municipal Oradea), a indus în eroare achizitorii prin întocmirea unor situaţii de lucrări în care s-au inclus şi sumele înscrise în facturile fictive emise de Mirtisan srl la o valoare totală de 600.000 lei plus TVA şi 498.700 euro plus TVA.
Prejudiciul total prin obţinerea ilegală de fonduri de este de 744.000 lei şi 618.388 euro.
Pentru documentarea cauzei s-au efectuat 13 perchiziţii domiciliare, la care au participat ofiţeri din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor-IPJ Bihor, însoţiţi de inspectori din cadrul Direcţiei Antifraudă 6 Oradea.
Suspecţii Fechete Dan, Bonica Cosmin Ioan şi Cozac Ioan (administrator al Mirtisan srl şi Mihaler Prodimpex srl) au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca procurorul de caz să analizeze oportunitatea solicitării unei măsuri preventive mai aspre.
Sesizarea penală a fost efectuată de către inspectorii din cadrul Direcţiei Antifraudă Oradea, iar sprijinul tehnic a fost asigurat de către SRI – UM Oradea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − = 79